Vepřové plátky s omáčkou z pečené zeleniny

Vepřové plátky s omáčkou z pečené zeleniny
  • Čas přípravy
    20 minut
  • Doba vaření
    60 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    80 minut

Kouzlo zeleninových omáček k masu je všeobecně známo. Svíčková na smetaně je toho důkazem. Zkuste si připravit vepřové plátky s lahodnou omáčkou z pečené zeleniny.

Vepřové plátky s omáčkou z pečené zeleniny je skvělé i když netradiční jídlo. Ideální tip na letní jídlo, které si připravíte ze sezónní zeleniny z vaší zahrádky. To vše s krémovou bramborovou kaší a vykouzlíte výborný pokrm, který jistě oceníte.

Suroviny na vepřové s omáčkou z pečené zeleniny

  • 500 g vepřové pečeně (4 plátky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 250 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 300 ml vody
  • 70 ml mléka
  • příloha: brambor, mléko, máslo na kaši

Postup přípravy vepřových plátků s omáčkou:

  • Maso si nakrájejte na plátky, které lehce naklepejte, nasolte a okořeňte oblíbeným kořením (např. grilovací). Poté maso ještě lehce potřete olivovým olejem z obou stran.
  • Veškerou zeleninu si nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a stroužky přepůlte.
  • Maso si zatáhněte z obou stran na rozpálené pánvi a dejte ho stranou. K výpeku po masu dejte trochu olivového oleje a poté přidejte nakrájenou zeleninu. Zeleninu zhruba 10 minut restujte.
  • Připravte si pekáček a 1/2 zeleninové směsi dejte na dno pekáčku. Plátky orestovaného masa poklaďte na zeleninu a zbylou polovinou zeleniny maso zakryjte.
  • Pekáček nebo zapékací misku přiklopte popř. zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů alespoň 1 hodinu. Maso doporučuji péct 2 hodiny.
  • Po upečení dejte 1/2 zeleninové směsi do menšího hrnce, zahřejte a poté vmíchejte mléko. Vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladké směsi.
  • Vepřové plátky podávejte se zeleninovou omáčkou, pečenou zeleninou, bramborovou kaší nebo vaší oblíbenou přílohou.

Chutnaly vám plátky s omáčkou z pečené zeleniny? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.